Thursday 5 April 2012

필리핀 음식: ADOBO


I made the short composition below as part of our written exam in SKIS last March 26, 2011. Since it is part of the exam, I memorized it in 한글 without the English translation. 


필리핀 음식

I would like to introduce a Filipino dish.
필리핀 음식을 소개하고 싶습니다.

Its a very popular dish because its easy to prepare.
요리하기가 쉽기때문에 이 음식은 유명합니다.

We call it ADOBO.
그 음식의 이름은 아더버입니다.

Its a meat soaked in soy sauce with some garlic, sugar, vinegar & pepper.
간장하고 같이 소량의 마늘, 설탕, 식초, 그리고 후추에 담가서 맛을 낸 고기입니다.

The meat can be chicken, pork or fish.
고기로 닭, 돼지, 생선을 이용할 수 있습니다.

It taste very good because of its sweet and salty taste
아더버는 달고 짭니다, 그래서, 너무 맛있습니다.

I like it and I know how to make one.
저는 그 음식을 좋아합니다, 그리고 어떻게 요리하는지 잘 알고있습니다.

Thanks to Ms Seoyeong Choi for correcting my Korean sentences. 감사합니다!

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